Case / SEO & Content

Plantor.online

En gång i månaden har vi labb och bygger egna projekt. Plantor.online skapades från början till slut på en dag som ett experiment för att se hur mycket trafik det går att få till en webbplats som är helt ny och byggd med en väldigt avgränsad arbetsinsats.

Kund

Internt projekt

Leverabler

Komplett webbplats

Webbplats

plantor.online

Extra kul med detta projekt är att det inte är känsligt att dela med sig av data. Vi kan utan problem visa exakt hur mycket trafik webbplatsen fått från sökmotorer sen vi skapade den.

Inför projektet

Hela idén med plantor.online var att skapa en webbplats från början till slut på en dag. Det enda vi gjorde innan var att registera domänen och konfigurera den med webbhotellet eftersom det kan finnas en fördröjning i det steget.

I de allra flesta projekt gör vi en sökordsanalys i början. För plantor.online visste vi vilka plantor vi hade att utgå från – de vi själva har hemma. Därefter gjorde vi sökordsanalysen för att se vilka sökord i kombination med plantorna som var mest intressanta. Det landade i placering, skötsel, sticklingar, vattning och näring som sökord för respektive sida. Det gav en tydlig bild av vilken typ av innehåll varje sida behövde ha.

Genomförandet

Vi började dagen med en fotosektion och en WordPressektion med fotografering av alla plantor i flera vinklar och installation och konfiguration av WordPress + Elementor som vi bedömde skulle vara lättast att jobba med i den här typen av projekt.

Vi fortsatte dagen med textproduktion och publicering. Textproduktion av alla sektioner som vi med sökordsanalysen bestämt skulle finnas om varje planta. Publicering av text, bilder, rubriker, titles och descriptions. Vi skapade en första mall för plantsidorna i elementor så att övriga skulle gå så snabbt som möjligt att publicera.

Sist men inte minst ville vi ha bra spårning på plats. Google Analytics via Google Tag Manager och Google Search Console samt en manuell sökordsbevakning av alla sökord vi valt att aktivt jobba med för webbplatsen.

Resultatet

Plantor.online startade såklart med 0 besök per dag men blev snabbt indexerad på Google och började ge sporadisk trafik. Sen dess har den vecka för vecka rankat bättre på samtliga sökord vi arbetade med. I april nådde den för första gången 1000 besökre på en månad och det ser stabilt ut att nå den nivån även för maj.

Exempel på ranking

Vi ville testa hypotesen att en sajt skapad under dessa förutsättningar skulle kunna ranka så bra som den gjorde utan något som helst arbete med länkar. Det är en webbplats helt utan auktoritet i en nisch där konkurrensen ändå är ganska hög.

Det visade sig att vi till och med kunde slå giganter som Blomsterlandet och Grönväxtriket på vissa av våra huvudsökord.

Trafik

1000

Besök / mån

Positioner

200

200 sökord med topp-10 position som ger trafik.

Organiskt

3500

Unika besökare sen start

Bästa sökord

130 besök

Sökordet ”skvättiväg” har gett 130 organiska besök.

Vi hjälper dig gärna!

Kontakta oss.