Crawler

Har du någonsin funderat över hur Google vet vilka sidor de ska visa i sökresultatet? Varför  det är just de sidorna som väljs ut och hur du kan hjälpa Google att visa din hemsida? 

Anledningen till att Google har möjlighet att hitta din och andras hemsidor beror på att de använder sig av en Crawler. Det innebär kort och gott att Google läser igenom innehållet på alla sidor som de kan hitta (det är alltså inte människor som läser igenom allt innehåll utan en mjukvara som “crawlar” sidan). Efter att de har läst igenom allt sparar de den information, både innehåll och kod, så att den sedan ligger redo när någon Googlar. Detta visar på hur viktigt just innehållet på sidan är för sökmotoroptimeringen.

Exempel

När någon googlar på “skvättiväg” syns vår sida plantor.online på tredjeplats. Det beror bland annat på att Google tydligt kan se att sidan handlar om just skvättiväg efter att ha läst igenom – crawlat– den.

Läs mer om hur innehåll påverkar din sökmotoroptimering här.

Om du vill ge Google instruktioner för hur de ska Crawla din webbplats kan du skapa något som kallas för Robots.txt fil. Läs mer om det här!

Vi hjälper dig gärna

Kontakta oss