Ankartext

Har man inte hört begreppet tidigare kan det vara svårt att förstå vad det betyder av ordet men ankartext är den klickbara texten i en länk. Vill du veta mer beskriver vi det ingående i denna artikel.

Mer om ankartext

Bounce rate

Bounce Rate betyder avvisningsfrekvens på svenska och visar hur många som lämnar sidan utan att ha klickat på någon länk vidare. Vill du lära dig mer om bounce rate går vi igenom det i denna artikel.

Mer om bounce rate

CRO – Conversion Rate Optimization

CRO står för conversion rate optimization och betyder på svenska konverteringsoptimering.  I den här artikeln kan du läsa mer om CRO.

Mer om CRO

CTR – Click Through Rate

CTR är en förkortning för Click Through Rate vilket på svenska betyder klickfrekvens. I den här artikeln går vi igenom klickfrekvens mer ingående.

Mer om CTR

Inbound marketing

Med inbound marketing syftar man på marknadsföring som, till skillnad mot outbound marketing, drar till sig kunderna. Här går vi igenom begreppet mer ingående.

Mer om Inbound marketing

Native annonsering

Native annonsering är oftast redaktionellt innehåll som ser ut som en vanlig artikel som smälter in i sitt sammanhang. I denna artikel kan du lära dig mer om Nativeannonsering.

Mer om native annonsering

Kundresan

Många inom marknadsföring pratar om kundresan, att ha en bra kundresa, men är det egentligen så viktigt? I den här artikeln går vi igenom mer om kundresan!

Mer om kundresan

H1, H2 och H3

Det pratas mycket om H1, H2 och H3 mm vilket är rubriksättningen på sidan. Läs om varför det är viktigt att det faktiskt blir rätt.

Mer om H1, H2 och H3

Outbound marketing

Bounce Rate betyder avvisningsfrekvens på svenska och visar hur många som lämnar sidan utan att ha klickat på någon länk vidare. Vill du lära dig mer om bounce rate går vi igenom det i denna artikel.

Mer om outbound marketing

Personas

En Persona är en fiktiv person som representerar en målgrupp eller en del av en målgrupp. Det är ett bra verktyg att använda för att lägga upp strategier för marknadsföring. I den här artikeln berättar vi mer.

Mer om personas

PPC – Pay per click

PPC står för Pay Per Click och betyder att du bara betalar när någon klickar på din annons. Det är en kostnadseffektiv betalningsmodell som är vanlig i digital marknadsföring. Läs mer i vår artikel.

Mer om PPC

Google Search Console

Google Search Console är ett verktyg som kan visa vad folk som besökt din webbplats har sökt på. Läs om fler bra funktioner med Google Search Console.

Mer om Google Search Console