Case / SEO & SEM

Maana

För Maana gjorde vi en grundläggande sökordsanalys och struktur för ny webbplats. Vi var med i innehållsproduktionen och satte därefter upp ett Google Ads-konto med Google Grant-budget baserat på den nya webbplatsen som vi optimerar veckovis.

Kund

Maana

Leverabler

SEO & Google Ads

Webbplats

maana.se

I detta projekt har vi jobbat med helheten kring synlighet i sökmotorer. Först genom en ny webbplats där fokus var på att skapa organisk synlighet, där webbplatsen idag får 10-15 000 organiska besök per månad. Därefter genom att vara med och driva ett Google Ads-konto. På denna webbplats kompletterar organisk synlighet och Google Ads varandra och leder till att Maana kan hjälpa så många som möjligt.

Exempel på landningssida

Inför projektet

Projektet genomfördes ihop med våra systerbolag Hoy och Oh No Gravity. Vår roll var inledningsvis att göra sökordsanalys och ett strukturförslag baserat på sökordsanalysen för att Maana skulle kunna producera nytt innehåll, för att få mer synlighet och i förlängningen kunna hjälpa fler. Hoys uppdrag var design och utveckling av webbplatsen och Oh No Gravity producerade en film för användning i sociala medier under samma projektfas.

Exempel på sökresultat med Google Ads Grants

Genomförandet

Sökordsanalysen i detta projekt blev väldigt annorlunda eftersom det inte finns någon kommersiell koppling kring sökbeteendet, utan personer som söker hjälp eller information. I många fall med en osäkerhet om vad som är acceptabelt eller ej. Vi insåg snart att det finns en nära nog oändlig mängd söktermer av detta slag och fick avgränsa projektet till en nivå där sajten fick ungefär dubbelt så mycket innehåll jämfört med tidigare.

En av Maanas huvudverksamheter är att finnas tillgängliga för att hjälpa unga tjejer via deras chatt. Med en webbplats som är så informativ som möjligt kan man även hjälpa när chatten inte är öppen. De gjorde ett helt fantastiskt jobb med att skapa innehållet på alla landningssidor – med mycket hög kvalitét på samtliga sidor.

Webbplatsen har också en översättningsfunktion som varit viktig även för sökmotortrafik. De översatta sidorna indexeras och gör att webbplatsen kan nå många fler än om den bara hade haft innehåll på svenska.

Maana är beviljade Google Ads Grants vilket ger en fri annonsbudget per månad på Google Ads. Vi hjälper till veckovis med att optimera kontot och få en så stor och relevant synlighet som möjligt.

Vi hjälper dig gärna!

Kontakta oss.