Case / Google & Social Ads

Tenson

För Tenson driver vi annonsering på Google och sociala medier, för att skapa försäljning på webbplatsen och medvetenhet om varumärket. Vi har ett helhetsansvar för allt från annonsmaterial till rapportering och jobbar aktivt med nya kampanjer, tester månadsvis och optimering.

Kund

Tenson

Leverabler

Strategi, Annonsering & Content

Webbplats

tenson.com

Tenson är ett klassiskt svenskt outdoormärke med produkter inom outdoor, lifestyle och skidsegmenten. Varumärket grundades i Varberg 1951 och säljer både via egen webbshop och återförsäljare. Vi driver annonseringen på Google och sociala medier sedan början av 2022 med helhetsansvar för strategi, produktion av annonsmaterial, copy, optimering och rapportering.

Sökresultat på Google med Google Shopping och Search Ads

Inför projektet

Då vi tidigare samarbetat med Tenson på andra delar kring SEO och Content var vi relativt väl insatta i projektet när vi fick uppdraget att ta hand om all annonsering. Vi inledde projektet med en stor genomgång av historik och alla befintliga kampanjer för att se vad som skulle behållas, ändras eller skapas helt nytt.

Eftersom produkterna säljs på många ställen var en av utmaningarna att se till att Tensons egna kanaler skulle få så bra exponering som möjligt för att möjliggöra försäljning direkt till kund.

Facebook-annons baserad på produktflöde

Genomförandet

Eftersom detta är ett löpande projekt jobbar vi varje vecka med Google Ads-kontot, och flera gånger per månad med nya kampanjer i sociala medier – framförallt Facebook och Instagram. Med dessa kanaler skapas kombinationen av att nå folk som aktivt letar efter produkterna och nya potentiella kunder med utvalda målgrupper samt att följa upp befintliga besökare på webbplatsen.

Med löpande avstämningsmöten ser vi tillsammans med Tenson till att publicera kampanjer för Always On, specifika lanseringar eller rea/erbjudanden. Vi optimerar och rapporterar på kampanjerna löpande för att nå så bra resultat som möjligt.

Vi hjälper dig gärna!

Vill du också ha hjälp med annonsering i sociala medier eller på Google?

Kontakta oss.