Pro bono –
Digital marknadsföring

Vi på Leit hjälper gärna till med pro bono-uppdrag gratis eller till en låg kostnad när det finns möjlighet! 

Är ni en ideell förening/ organisation eller stiftelse så får ni gärna höra av er så kan vi prata vidare om vad vi kan hjälpa just er med.

Pro bono  – Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering handlar sammanfattningsvis om att optimera er hemsida så att den dyker upp så högt upp i sökmotorer som möjligt. Detta gör att er hemsida får mer synlighet och att personer får lättare att hitta till er. För ideella verksamheter som jobbar med exempelvis psykisk ohälsa är det väldigt viktigt att personerna som söker kommer till bra hemsidor där de kan få hjälp.

När vi arbetar med Sökmotoroptimering ser vi över er sidstruktur, gör en sökordsanalys där vi undersöker vad folk faktiskt letar efter och så optimerar vi olika SEO-parametrar så att ni syns bättre på de orden eller fraserna. Läs mer om sökmotoroptimering här!

Pro bono  – Google Ads

Google Ads är de annonser som oftast dyker upp högst upp i sökresultatet ovanför de organiska resultaten när man gör en sökning på Google.

Google Ads erbjuder även något som heter Google Ad Grants som innebär att man får spendera upp till 10 000 USD per månad. För att få ta del av Google Ads Grants måste du vara en kvalificerad ideell organisation, ha en webbplats av hög kvalitet samt följa deras webbplatspolicy och programpolicy.

Vi kan hjälpa er att ansöka om Google Ads Grants, sätta upp ett Google Ads konto med en bra struktur samt vara med och optimera annonserna så att ni får ut så mycket av det som möjligt. Läs mer om Google Ads här!

Pro bono – Spårning

För att ha koll på vad som sker när besökare kommer in på er sajt är det intressant att spåra vad som händer. Det kan exempelvis vara att se hur många som väljer att kontakta er via mail, telefon eller ett formulär. Vi kan hjälpa er att sätta upp spårning med hjälp av Google Tag Manager och Google Analytics.

Pro bono –  Annonsering i sociala medier

Vad vi vet erbjuds inte något liknande Google Grants för sociala medier men om ni har en mediebudget som ni har möjlighet att spendera i verktygen så kan vi hjälpa er att sätta upp kampanjer och annonser. Det gäller både att få upp en bra kontostruktur, skapa bra annonser och testa olika annonser mot varandra för att hitta de som presterar bäst. Läs mer om annonsering i sociala medier!

Tidigare pro bono projekt

Ett exempel på ett tidigare pro bono uppdrag som vi arbetat med är Tjejjouren Väst. Där var vi med och arbetade med sökmotoroptimering när de skapade en ny sajt och vi hjälper dem även att optimera deras Google Ads konto där de har Google Ads Grants. 

Läs mer om vårt case med Tjejjouren Väst!

Pro bono projekt

Vi hjälper dig gärna!

Kontakta oss.